Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2008 23:13 - БГ футбол - ядене, пиене и някоя сгодна женица
Автор: goal Категория: Спорт   
Прочетен: 3051 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Като един уважаващ себе си футболен фен, аз гледам да съм в крак с промените и случващото се по зелените терени по света и у нас. Но има ли какво толкова да се промени в българския футбол? Нима първенството ни не прилича на долнопробен латиноамерикански сериал с балкански привкус?
  И няколко мача да изпусне човек, нещата са си все същите, само комбинациите се сменят... Играчите все така безмилостно се опитват да спукат топката, а родният фен настървено люпи семки и псува от трибуните или пред телевизионния екран. Познато, нали?
  Ето тук идва интересната част... За пореден път преглеждам един от сайтовете, посветени на българския футбол, когато попадам на секцията за окръжните футболни групи. Веднага погледът ми е прикован от мегадербито Титан (Лесново) - Торнадо (Безден). Каква обаче е изненадата ми, когато за съответния мач прочитам: "Срещата е отложена по молба на гостите заради сватба на техен състезател. Наздраве на младоженеца и гостите му!".
   Невероятно, но факт - явно Гацо Бацов ще излезе прав! Какво му трябва на човек - ядене, пиене и някоя сгодна женица след това. За съжаление, обаче, това важи не само за селските групи, а и за целия българския футбол. Прехвалените ни "звезди" играят, но само в механите и дискотеките. Обръщат чаша след чаша с водка (уиски) и гледат да забършат някоя манекенка.
   Но защо да съдим играчите - нали и те са хора, като всички нас и както се казва, нищо човешко не им е чуждо. И без друго вече свикнахме да гледаме Световното и Европейското първенство, Шампионската лига и Купата на УЕФА само по телевизията. По-добре и ние да заложим на сигурното - ядене, пиене и някоя сгодна женица, пък ако ще шампион да бъде Изтребител (Ново Делчево).
 
 



Тагове:   футбол,   ядене,


Гласувай:
0



1. bonbon4ica - Поздравявам те!!Най-накрая един ...
07.03.2008 08:11
Поздравявам те!!Най-накрая един да каже за какво става въпрос в родния футбол!Но да стискаме палци, че поне децата ни ще имат възможността да гледат по-качествен футбол (и то в България)!
цитирай
2. анонимен - Без да съм голям футболен фен винаги ...
07.03.2008 09:05
Без да съм голям футболен фен винаги съм си мислел, че футбол (или какъвто и да било друг спорт) може да се развие в рамките на 4 или максимум 8 години. Стига разбира се клубовете (и не само един) сериозно да влагат в младежки школи. Едно дете на 8-10 години в момента, ако започне СЕРИОЗНИ тренировки и подготовка след 4 години ще бъде тамън на прага на кариера във футбола. За времето на точно 1 цикъл за световно е напълно възможно да има готова цяла нова генерация футболисти. Не мога да схвана - клубовете не го ли разбират това? То верно, че продавайки един добър футболист е по-лесно да вземеш директно милион вместо да чакаш ама влачгайки този милион след 4 години може да изкараш поне 10 милиона мамка му. Не схващам. Остави всички други плюдове от развитието на спорт.
Отделно. След като клубовете не искат да влагат пари в собствени школи, не може ли да се развие американския модел - спорта се развива в училище. Там са сериозните треньори и надарените ученици просперират от училище на училище. Въобще не става въпрос възпитаване на малоумници във спортни училища. Напротив - абсолютно всяко училище има отбор и участва в състезания и съответно всеки ученик се занимава със спорт, голяма част и сериозно.
Верно е, че единия принцип предполага влагане на пари от клубовете, а другия от държавата, но какво пречи на клубовете да участват в разработването на национални политики по въпроса и съответно да ги финансират.
Не разбирам, толкова ли е трудно всичко това.
цитирай
3. rgeorgiev - Каквито са хората, такъв е и футб...
07.03.2008 10:21
Каквито са хората, такъв е и футболът според мен. Защо трябва ценностната система на футболистите да се отличава от тази на останалите хора? След като повечето хора поставят "яденето, пиенето и някоя сгодна женица" пред работата си, какво да очакваме от футболистите, да живеят спартански ли? А дали това поведение е по-ясно изразено при футболистите е друг въпрос. Все пак доста от тях разполагат със средства доста над средните за населението в сравнително млада възраст и затова може би започват да живеят така. Нещо като синчетата на мутрите, само дето парите са си техни...
цитирай
4. 100jan - Само където и парите не са техни!
07.03.2008 16:18
Печелят колкото футболистите в Холандия и Белгия, а игрят по-зле и от албанското първенство. Това не са честно изработени пари. Това са пари от една порочна система, която превръща за един сезон кадърния футболист в деградирал чалгаджия и мутра.

А и колко хора си задават въпроса от къде се взимат парите за космическите заплати в българския футбол, при положение, че няма почти никакви приходи там?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goal
Категория: Спорт
Прочетен: 39586
Постинги: 23
Коментари: 19
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930