Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2008 16:30 - Survivor BG: Футболните рефери
Автор: goal Категория: Спорт   
Прочетен: 1052 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  Знаете ли какво е общото между Светозар Маринов, Димитър Костов, Стефан Господинов, Антон Гецов, Христо Ристосков и Валери Петровски? Да, и шестимата са мъже в черно, но не от едноименния филм с Уил Смит в главната роля.
  Общото между тези хора е, че те всички са футболни рефери, които са ставали жертва на насилие и които са били пребивани. Липсва само смъртен случай, за да бъде абсурдът пълен. Такъв е животът - ще каже някой. Заслужават си го - ще добави друг. И може би няма да са далеч от истината. Но, както се казваше в една реклама, "това ли е най-важното"? 
  Последният инцидент от тази сутрин - с пребития Валери Петровски - води до множество въпроси, предположения и коментари. Дали причината за побоя е пряко свързана с футбола? Това надали някога ще се разбере със сигурност. Въпреки това, най-логично е да се смята, че родните съдии си патят не заради някакви лични драми и бизнес интереси, а именно заради поведението им и това, което (не) са направили в някой футболен двубой.
  Къде всъщност се коренят причините за насилието над родните рефери? Публична тайна е, че за да бъдеш вкаран в съдийството на ниво "А" и "Б" група, трябва да имаш солидни връзки и зад теб да стои някой от членовете на съдийските комисии. После идва тънката част от играта - връзките със собствениците и президентите на клубовете, разговорите в съдийските стаи на полувремето, куфарчетата с пари...
  Повече от очевидно е, че животът на футболния рефер у нас се превръща в епизод от култовото риалити шоу "Survivor". Затова, обаче, вината си е изцяло в съдиите. Недопустимо е да носят прозвища като Каубоя или Малката баничка, футболистите и треньорите да ги псуват цял мач, а те да се правят, че нищо не са чули и не са видяли. Недопустимо е да взимат пари, за да свирят "правилно", а после да се оправдават, че нещо се е объркало и не са могли да си изпълнят поръчката. Недопустимо е да нямат никакъв авторитет и в същото време да роптаят срещу назначаването на чуждестранни съдии.  
  Уви - кучетата си лаят, а керванът си върви. Няма никакви изгледи за промяна в обозримото бъдеще. Затова и реферите ще продължават да се страхуват за живота си дори повече от наркопласьорите. Защото случаят с Валери Петровски не е първият, а няма и да е последният. Това вече не е просто футбол, това е Survivor BG!

















Тагове:   BG,   Survivor,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goal
Категория: Спорт
Прочетен: 39585
Постинги: 23
Коментари: 19
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930